Gradska organizazija HSS-a Kutine
Dobro došli na HSS Kutina. Registrirajte se
Prijava
Username:

Password:

Remember meLost Password?

Register now!
Glavni izbornik
Vijesti : 16.izbor najuzornije hrvatske seoske žene
on 13.10.2015 (538 reads)

velika 1


Mariji Ribičić iz Grabarja najuzornija je hrvatska seoska žena za 2015.godinu. Titulu je osvojila na natjecanju održanom u Velikoj i to u konkurenciji 23 seoske žene iz 12 županija. Velika je, inače, natjecanje organizirala u posljednji trenuitak jer je ono, zbog problema s izbjeglicama, otkazano u selu Đurići u općini Drenovci. Bez obzira na to, 16.izbor najuzornije hrvatske seoske žene ‘odrađen’ je uspješno.

Idejni začetnik izbora najuzornije hrvatske seoske žene, i predsjednik u svim dosadašnjim natjecanjima, je mr.sc.Željko Kraljičković, zaposlenik Zagrebačke županije i to na poslovima poljoprivrede i ruralnog razvoja. Izbor je održan pod pokroviteljstvom predsjednice RH a kao izaslanik prisustvovao mu je Božo Galić, župan vukovarsko-srijemski. U ime organizatora, Udruge najuzornije seoske žene, na skupu je govorila predsjednica Dragica Vučković a u ime pokretača cijele manifestacije i predsjednik žirija članica europarlamenta Marijana Petir. Izbor je otvorio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. -Ovim projektom želimo pripomoći promociji vrijednosti te važnosti žene na selu i gospodarstvu, radi afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu, očuvanju obitelji i kulturne baštine, nasuprot starenju i odumiranju sela. Kroz ovaj projekt Udruga posredno utječe na poticaj razvoja ruralnih sredina, svaka kandidatkinja koja sudjeluje u izboru predstavlja kraj iz kojeg dolazi ono što ona radi i kroz način na koja ona doprinosi njegovom napretku – istakla je predsjednica Dragica Vučković.

U Velikoj su se predstavile 23 kandidatkinje u Izboru za najuzorniju hrvatsku seosku ženu: Monika Bakonji iz mjesta Stremec u Zagrebačkoj županiji, Ivančica Benko iz mjesta Dijaneš kod Vrbovca, Anita Cvjetičanin iz mjesta Čađavica u Virovitičko-podravskoj županiji, Marija Damjanović iz mjesta Strizivojna u Osječko-baranjskoj županiji, Ksenija Dugaja iz mjesta Čađavica, Marica Jovanović iz mjesta Gradište, Vukovarsko-srijemska županija, Snježana Kovač iz mjesta Ozalj, Karlovačka županija, Mira Kovačević iz Zrinskog Topolovca, Bjelovarsko-bilogorska županija, Marica Mandić Grgić iz Cerne, Vukovarsko-srijemska županija, Nevenka Marković iz Treštanovaca, Požeško-slavonska županija, Martina Medvidović, Sikirevci, Brodsko-posavska županija, Ana Meseljević iz Apševaca, Vukovarsko-srijemska županija, Božica Miskrić iz Čajkovaca, Brodsko-posavska županija, Ljiljana Mlađenović iz Dubrovčaka Desnog, Sisačko-moslavačka županija, Manda Olujević iz Bebrine, Brodsko-posavska županija, Željka Palinić iz Blaca, Dubrovačko-neretvanska županija, Anita Pintar iz Čabra, Primorsko-goranska županija, Radmila Rastovac iz Selišta, Sisačko-moslavačka županija, Marija Ribičić iz Grabarja, Požeško-slavonska županija, Željka Šarić iz Trnbusa, Splitsko-dalmatinska županija, Slava Tor iz Zvijeraca, Bjelovarsko-bilogorska županija, Marina Violić s Pelješca iz Dubrovačko-neretvanske županije, Romina Zadravec iz Kusanovca, Zagrebačka županija. -Jako sam sretna, a moram reći da se nisam nadala pobjedi, iskreno možda druga ili treća, pa me je ovo jako obradovalo. Zadnjih nekoliko dana bilo je puno priprema, pekle smo kolače. Velika podrška mi je bila moja cijela obitelj, suprug, moji dečki, svekrva i svekar i baka. Uključila se tu i moja mama. Ovdje smo prikazali sve ono što je baš naše i proizvodi se na tradicionalni način, od kulena, sira, kruha, do kolača. Nakon svega uslijedit će jedna velika fešta – istakla je pobjednica Marija Ribičić. Za prvu pratilju Mariji izabrana je Božica Misirić iz Čajkovaca dok je druga pratilja Marija Medvidović iz Sikirevaca.

Sve kandidatkinje su dobile vrijedne nagrade organizatora i sponzora, a pobjednica i nagradu euro zastupnice Marijane Petir, put i višednevni boravak u Bruxelles te upoznavanje s europskim institucijama. (izvor:Požeška kronika)

Fotografije pogledajte ovdje.

Rating: 0.00 (0 votes) - Rate this News -
The comments are owned by the author. We aren't responsible for their content.
Author Thread
copyright (c) 2006 HSS Kutina - Sva prava zadržana hosting & design by A.D.P.