Gradska organizazija HSS-a Kutine
Dobro došli na HSS Kutina. Registrirajte se
Prijava
Username:

Password:

Remember meLost Password?

Register now!
Glavni izbornik
Priopćenja : PETROKEMIJA JE ŽRTVA PREPUCAVANJA SDP-a i HNS-a
on 08.03.2015 (691 reads)

petrokemija1
Isti scenarij koji smo vidjeli sa Sisačkom rafinerijom, sada se
događa s Petrokemijom u Kutini.
Zbog prepucavanja SDP-ovih i HNS-ovih kadrova unutar Vlade,
funkcioniranje još jedne tvrtke u Sisačko-moslavačkoj županiji
dovedeno je u pitanje.


„Nedopustivo je da HPB kao banka u vlasništvu države, blokira tvrtku čiji je najveći dioničar država i to neposredno prije proljetne sjetve“, rekla je hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i predsjednica HSS-a Sisačko-moslavačke županije Marijana Petir.
Dodala je da je danas razgovarala s Željkom Lenartom, potpredsjednikom Hrvatskog seljačkog saveza koji je izrazio zabrinutost poljoprivrednih proizvođača zbog nastale situacije. „Ova Vlada svojim „grijesima i propustima“ sustavno uništava hrvatsku poljoprivredu. Blokada računa Petrokemije u Kutini onemogućit će daljnje poslovanje i proizvodnju, čime će se dovesti u pitanje i proizvodnja hrane.
Umjesto da Vlada traži način kako zaštiti domaću poljoprivrednu proizvodnju, ovo je još samo jedan u nizu dokaza da oni ne smatraju proizvodnju hrane strateškim nacionalnim interesom, što je sramotno“, rekla je Petir. Dodala je da Petrokemija osim što zapošljava radnike, većim djelom puni i proračun grada Kutine, čije bi funkcioniranje bilo dovedeno u pitanje ukoliko HPB ustraje na svojoj odluci.
Petir i Lenart javno su pozvali Vladu da omogući Petrokemiji u Kutini normalno funkcioniranje i proizvodnju – i zbog seljaka i zbog radnika, ali i zbog građana grada Kutine.

Rating: 0.00 (0 votes) - Rate this News -
The comments are owned by the author. We aren't responsible for their content.
Author Thread
copyright (c) 2006 HSS Kutina - Sva prava zadržana hosting & design by A.D.P.