Gradska organizazija HSS-a Kutine
Dobro došli na HSS Kutina. Registrirajte se
Prijava
Username:

Password:

Remember meLost Password?

Register now!
Glavni izbornik
Priopćenja : ANICA LENART-PREDSJEDNICA ORGANIZACIJE ŽENA HSS-a SMŽ
on 27.02.2011 (1502 reads)

Anica Lenart

Za novu predsjednicu

Organizacije žena HSS-a

„Hrvatsko srce“

Sisačko-moslavačke županije

izabrana je Anica Lenart

na skupštini koja je

održana u subotu,

26.02.2011. godine

u Domu kulture u Popovači.Delegetkinje HSS-a iz cijele županije dale su jednoglasnu podršku Anici Lenart i izabrale je za svoju predsjednicu u nazočnosti brojnih gostiju: potpredsjednice HSS-a i saborske zastupnice Marijane Petir, predsjednice žena HSS-a Marije Anić Ledinski, državnog tajnika u Ministarstvu turizma Željka Lenarta, predsjednika Hrvatskog seljačkog saveza Mije Latina, tajnika ŽO HSS SMŽ Tea Čolana, načelnika Općine Lekenik Marijana Crnkocija, potpredsjednice Organizacije mladih HSS-a SMŽ Dijane Jagodnik te povjrenice Hrvatske poljoprivredne komore u SMŽ Tanje Andrašek.

Anica Lenart je stručna specijalistica poslovnog upravljanja (MBA, VII/), rođena 30.07.1972. god. u Našicama, stanuje u Kutini, udana je, majka dvije djevojčice. Ima 13 godina radnog iskustva u prosvjeti, a posljednjih godinu dana radi kao izvršna direktorica u Gospodarskom klubu Kutina.U posljednjih je nekoliko godina aktivna članica HSS-a, gradske organizacije Kutina te članica Hrvatskog srca.

U svom je obraćanju kao novoizabrana predsjednica izjavila:

„Cijenjene kolegice, članice Hrvatskog srca, delegatkinje općinskih i gradskih Organizacija žena HSS-a, zahvaljujem vam se na velikom povjerenju koje ste mi dale izabravši me za predsjednicu Organizacije žena HSS-a „Hrvatsko srce“ Sisačko –moslavačke županije. Time ste mi iskazale, s jedne strane veliku čast, ali i pred mene stavile veliku odgovornost, koju ću pokušati opravdati. Nadam se da Vas pri tome neću razočarati, ali napominjem da ću trebati Vašu veliku podršku i pomoć u koju ne sumnjam, jer ste dosadašnjim radom i svojim nesebičnim zalaganjem već pokazale da vi to želite i možete.“

Organizacija žena HSS-a „Hrvatsko srce“ asocijacija je Hrvatske seljačke stranke. Temeljni je cilj asocijacije, kroz provođenje svojih specifičnih programa, provoditi program HSS-a.

Anica Lenart istaknula je temeljne odrednice Programa rada Organizacije žena HSS-a „Hrvatsko srce“ Sisačko-moslavačke županije:

1. Povećanje broja žena u HSS-u

2. Poticanje poduzetništva žena

3. Promoviranje važnosti žene u očuvanju temeljnih vrijednosti života – obitelji

4. Prevencija zdravlja žene i brige o sebi

5. Očuvanje tradicije i narodnog stvaralaštva

6. Provođenje humanitarnih aktivnosti i raznih oblika pomoći

„Kako je pred nama izborna godina, koja će zahtijevati veći angažman svih članova, potrebno je još bolje prepoznavanje rada članica „Hrvatskog srca“ kako bi na taj način doprinijele što boljem pozicioniranju HSS-a na hrvatskoj političkoj sceni“, izjavila je Anica Lenart.

Predsjednica Organizacije žena HSS-a Marija Anić Ledinski pohvalila je rad žena HSS-a Sisačko-moslavačke županije istaknuvši da je to organizacija koja broji najviše žena i da je to organizacija gdje žene imaju jednake šanse zahvaljujući podršci njihove predsjednice Marijane Petir.

Potpredsjednica HSS-a Marijana Petir istaknula je da su žene izvrsne menadžerice a to pokazuje njihova svakodnevna organizacija obiteljskog života, briga za svakog člana a uz sve to nerijetko i rade. „Činjenica je da je pomiriti poslovni i obiteljski život dovoljno veliki zadatak, te se pri tom još aktivno uključivanje u politički život čini prevelikim zalogajem. No žene su oduvijek bile velikodušne i spremne žrtvovati se za dobro drugih, a Hrvatska u ovom trenutku traži najbolje što joj možemo dati. Upravo u ženama leži dosad neotkriveni potencijal koji može pokrenuti nužne promjene“, rekla je Petir.

Rating: 0.00 (0 votes) - Rate this News -
The comments are owned by the author. We aren't responsible for their content.
Author Thread
copyright (c) 2006 HSS Kutina - Sva prava zadržana hosting & design by A.D.P.