Gradska organizazija HSS-a Kutine
Dobro došli na HSS Kutina. Registrirajte se
Prijava
Username:

Password:

Remember meLost Password?

Register now!
Glavni izbornik
Vijesti : Ljiljana Križanić nova predsjednica Organizacije žena Hss-a Hrvatsko srce SMŽ
on 28.02.2014 (739 reads)

ljiljana srce


U subotu 22.2.2014. na skupštini asocijacije žena HSS-a „Hrvatsko srce“ u Sisačko-moslavačkoj županiji održanoj u Sisku za predsjednicu je izabrana Ljiljana Križanić iz Petrinje, a za njene potpredsjednice Martina Paša iz Siska te Anica Lenart iz Kutine. Tajnica organizacije bit će Marica Zlovolić iz Lekenika, a blagajnica Emina Marenić iz Novske. Izabrane su i birane članice odbora te delegatkinje za glavnu skupštinu.

Na skupštini su bile prisutne i pozdravile okupljene potpredsjednica HSS-a Marijana Petir, predsjednica Organizacije žena HSS-a „Hrvatsko srce“ Marija Ledinski Anić, tajnica Brigitte Berulec, predsjednica Organizacije žena HSS-a Zagrebačke županije Jasminka Mataušić te dužnosnici HSS-a Sisačko-moslavačke županije.

Anica Lenart, podnoseći izvješće o radu rekla je pred delegatkinjama iz cijele županije koje su predstavljale skoro 1000 članica koliko ih ima u „Hrvatskom srcu“ Sisačko-moslavačke županije da je „primjetno da se HSS-u SMŽ svakim danom pridružuje sve veći broj žena i to onih sposobnih, ambicioznih, obrazovanih, koje prepoznaju rad HSS-a te svojim znanjem i mogućnostima žele dati doprinos u jačanju kako same Stranke tako i Organizacije žena i kroz takav pristup osigurati mogućnost vlastitog doprinosa realizaciji kvalitetnog sudjelovanja žene u politici. S takvom pozitivnom praksom svakako treba nastaviti i dalje. U tome nam najveći poticaj i podršku daje predsjednica HSS-a SMŽ, gospođa Marijana Petir, koja svojim primjerom i autoritetom pokazuje da su žene sposobne za jako velike stvari,“rekla je Anica Lenart.

Zahvalivši na izboru za predsjednicu, Ljiljana Križanić je istaknula da je„HSS obiteljska stranka, a uloga žene kako u obitelji tako i u stranci zauzima važno mjesto. Pokazalo se kroz svijetsku povijest i kroz povijest naše stranke da žene iako su u politici u manjini, znatno doprinose boljitku društva. Da HSS ima jake žene dokazat ćemo na izborima za EU parlament kada ćemo dati sve od sebe u izbornoj kampanji da naša kandidatkinja uđe u EU parlament gdje će se kao lavica boriti za načela svog naroda. HSS ali i Hrvatska očekuju da konačno hrvatsko selo, te mali običan čovjek dobije svoju zastupnicu,“ rekla je Križanić.

Ispred Hrvatskog srca Kutina na Skupštini je bilo 11 žena.

27.01.2014. za predsjednicu Hrvatskog srca Kutina izabrana je Snježana Šalković.

Rating: 0.00 (0 votes) - Rate this News -
The comments are owned by the author. We aren't responsible for their content.
Author Thread
copyright (c) 2006 HSS Kutina - Sva prava zadržana hosting & design by A.D.P.