Gradska organizazija HSS-a Kutine
Dobro došli na HSS Kutina. Registrirajte se
Prijava
Username:

Password:

Remember meLost Password?

Register now!
Glavni izbornik
Županijska organizacija : HSS O NESPOSOBNOJ ŽUPANIJSKOJ VLASTI
on 08.01.2010 (1106 reads)

Dana 08.01.2010. u prostorijama HSS-a u Sisku održana je konferencija za novinare HSS-a Sisačko-moslavačke županije na kojoj su govorili tajnik ŽO HSS Teo Čolan, dogradonačelnik Siska Drago Martinac i Marija Vizner, smijenjena ravnateljica Javne ustanove za zaštitu prirode SMŽ.

Na konferenciji za novinare izneseni su podaci i činjenice vezane uz nesposobnost županijske vlasti da povuče već odobrena sredstva iz državnih Fondova.

Samo u 2009. godini, na inicijativu saborske zastupnice Marijane Petir, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je sa županijskim tijelima sklopio ugovore o donaciji financijskih sredstava za različite projekte u visini od 1, 6 milijuna kuna od čega je neiskorišteno ostalo 1,19 milijuna kuna ili 74%.

Nepovlačenje odobrenih sredstava ne znači samo financijski gubitak za županijski proračun već ima i puno šire posljedice. Bez nabavke tarupa za čišćenje polja nastavlja se daljnji gubitak i devastacija pašnjačkih staništa u SMŽ zbog širenja amorfe, osnovne i srednje škole u SMŽ se neće moći opremiti priborom za prikupljanje uzoraka za analizu vode, a zbog nerealiziranih projekata u staračkim domovima u Petrinji i Sisku našim sugrađanima treće životne dobi nisu pruženi bolji životni uvjeti premda oni to zaslužuju.

HSS je na konferenciji za novinare postavio pitanje odgovornosti aktualne županijske vlasti SDP-HSP na čelu sa županicom Marinom Lovrić-Merzel za štetu koju su nanijeli stanovnicima županije i očekujemo da će za ovakvo ponašanje snositi odgovornost jer su oštetili županijski proračun, ali i građane naše županije.

Rating: 0.00 (0 votes) - Rate this News -
The comments are owned by the author. We aren't responsible for their content.
Author Thread
copyright (c) 2006 HSS Kutina - Sva prava zadržana hosting & design by A.D.P.